Samen Puur Tegenwind

SAMEN - PUUR - TEGENWIND

Het team Passend Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen werkt vanuit drie leidende principes. Deze vormen ons persoonlijk kompas en helpen ons om steeds in het belang van alle leerlingen, hun ouders en  de Zeeuws-Vlaamse samenleving, de juiste keuzes te maken.
 Dit vinden wij belangrijk. Hier willen wij voor staan:

Tegenwind

Tegenwind

"Zonder wrijven geen glans" is een uitspraak die hierbij past. Wij zijn er van overtuigd dat opgroeien ook gepaard moet gaan met uitdaging en dat weerstand niet persé negatief is. Maar ook steeds een kans. Een kans waar iedere leerling recht op heeft. Wij geloven in de groei van leerkrachten én van leerlingen.

Puur

Puur

Onderwijs is een belangrijke hoeksteen van onze leefwereld. Als wij samen duurzaam willen groeien, dan is het belangrijk dat we steeds blijven zoeken naar de kern en de  essentie. Dus steeds vertrekkende vanuit het kind. We willen daarbij ook dicht bij onze eigen waarden blijven.

Samen

Samen

Mensen leren en ontwikkelen het best wanneer ze dat samen doen. Op basis van gelijkwaardigheid en binnen een omgeving waar iedereen telt. Alleen door samenwerken bij het organiseren van onderwijs en opvoeden kom je écht verder.