Angeliek 

Mijn naam is Angeliek en ik ben inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam in het primair onderwijs. Aanvankelijk als groepsleerkracht en in de loop van de tijd ook als (meer schools) intern begeleider. Sinds 1 augustus 2019 ben ik onderdeel van het team begeleiders passend onderwijs van het samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen.

Zien en gezien worden, 
daar draait het om!

Ik houd van het lezen van boeken die mij naar andere werelden voeren en aan het denken zetten. Ik ben altijd benieuwd naar de wending die een verhaal gaat nemen en de nieuwe paden die mensen gaan bewandelen. Het meest recente boek dat ik gelezen heb is ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Een boek dat hoopvol stemt. 
 Als je goed om je heen kijkt, zie je veel mooie initiatieven die laten zien dat mensen, van jong tot oud, over het algemeen het beste met elkaar voorhebben en bereid zijn elkaar te ondersteunen en verder te helpen in hun ontwikkeling als dat nodig is. 

Dit positieve mensbeeld zou ik graag samen met alle collega’s in het onderwijsveld verder uit willen dragen. Een leerling is niet zomaar ‘slecht’ omdat hij of zij moeilijk gedrag laat zien. Er zit altijd meer achter. Maar ben je bereid om tijd en energie te investeren in het achterhalen van wat dit is en vervolgens op zoek te gaan naar de meest effectieve manier om met deze leerling in contact te komen en samen te werken? Zien en gezien worden, daar draait het om!

Door het volgen van de PCM (Proces Communication Model) basistraining en het certificeringstraject voor PCM coach wil ik mijzelf verder bekwamen in het vinden en inzetten van de meest effectieve manieren van communiceren. Met deze kennis op zak is het streven er samen met alle collega’s voor te zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen zich gezien en gehoord voelen zodat zij zich tot hun volle potentie kunnen ontwikkelen.