Boukje

Mijn naam is Boukje en ik ben sinds juni 2021 begeleider passend onderwijs. Hiervoor heb ik 15 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met het jonge kind. Kinderen te helpen groeien in hun ontwikkeling en zelfvertrouwen is de grootste voldoening die ik haal uit het werk. 

Wiebel, friebel, frutsel kind,

Weet je wat ik het mooiste vind?

Je interessante weetjes,

Je plannetjes en ideetjes

Je zin je lach, je energie

Je eerlijkheid, je fantasie

 

Maar soms mijn liefste kind,

is jouw leven een labyrint

verandert je lacht ineens in drift

lijkt jouw vuur een last, geen gift

----

weet jij misschien waar ik jouw handboek vind?

Lief wiebel, friebel, frutsel kind

 

Lentezoet

 Elk kind is uniek, met zijn eigen talenten, karakter eigenschappen en behoeften. Dat maakt een klas heel divers, met zowel leuke, positieve aspecten als de worstelingen. Hoe bied je elk kind wat hij of zij nodig heeft? Zoeken naar het beste rugzakje, of misschien wel het handboek, voor elk kind zodat hij of zij zich op de best mogelijke manier kan ontwikkelen. 

Zit het kind niet lekker in zijn vel? Dan komt het ook niet tot leren toe! Belangrijk is dan om uit te zoeken waarom het niet lekker in zijn vel zit. Heeft hij gewoon een mindere dag of is er meer aan de hand? Kunnen we de voorwaarden en omgeving aanpassen zodat het kind beter tot zijn recht komt? Deze zoektocht leg ik graag af samen met ouders en leerkrachten en het hele systeem rondom het kind.

Kan school voldoende bieden of is er meer nodig? Vanwege mijn ervaringen in de jeugdhulpverlening kan ik hopelijk een mooie brug slaan voor nog meer samenwerking tussen zorg en onderwijs. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. 
Ik vind het belangrijk om krachten te bundelen en niet alleen op je eigen eilandje te werken. Mijn ambitie is dan ook om alle partijen rondom het kind zoveel mogelijk samen te brengen en zo te komen tot mooie nieuwe initiatieven die het leef-, en leer klimaat van jonge kinderen beter maakt. Zodat ieder kind in ons mooie Zeeuws Vlaanderen thuisnabij onderwijs kan krijgen.