Algemene informatie over Passend Onderwijs

Passend onderwijs gaat over ‘ZOEKEN’. De vraag bij het zoeken: “wat is de beste onderwijsplek voor dit kind, waar kan het zich thuis voelen”. Is die plek gevonden of gemaakt, dan kun je als kind leren en groeien. Ieder op zijn of haar eigen manier en in het eigen tempo.  Zoeken naar Passend Onderwijs geldt dus voor ieder kind. Bij het zoeken naar de juiste school en de ondersteuning die nodig is voor uw kind komt komt u een aantal zaken tegen. Zo kan het zijn dat het direct duidelijk is dat er extra ondersteuning nodig is. Soms is daar onderzoek voor nodig.  Klik  hier als u hierover meer informatie wilt over wat u kunt verwachten.

Passend Onderwijs is landelijk ingevoerd voor het primair en voortgezet onderwijs. Wilt u informatie over de achtergrond van het Passend onderwijs klik hier.

Nederland is verdeeld in onderwijs regio's. Zeeuws-Vlaanderen is één van deze regio's. Ieder regio is vrij om het Passend Onderwijs op de eigen manier vorm te geven. De schoolbesturen voor het primair (speciaal) onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen hebben hiervoor een samenwerkingsverband opgericht.   Klik hier voor uitleg over de uitgangspunten en de manier waarop het Passend onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen vorm krijgt.